ajánló, lifestyle, mitől volt jó

Mitől volt jó 2018. november?

Az utolsó előtti havi poszt idén, mozgalmas és ismét izgalmas hónapot hagyok magam mögött.

mitől volt jó 1118.jpg

November eleje az őszi szünet végét jelentette, igyekeztem még pihenni, kicsit el is lustultam, és azt vettem észre, hogy el is repült a kijelölt pihenőm ideje. A végét egy kellemes táncórával zártam le, októberben a sok hosszú hétvége miatt nem jutottam el túl sokszor. Kezdett hiányozni és el is puhultam (khm, tortasütés, születésnapok ünneplése…). Ez az alkalom fordulópont volt táncos “karrierem” szempontjából, ami meghatározta ezt a hónapot és a következő 5 hónapra is komoly hatással lesz.

Már korábban is emlegette a tánctanárnőm, hogy szoktak gálaeset rendezni, ahol az iskola tanulói is felléphetnek. Kacérkodtam a dologgal, de nem voltam biztos abban, hogy az én tánctudásom ehhez elégséges-e. Mint kiderült, igen, így végül jelentkeztem. Gondoltam  valami csoportos táncos izébe bekerülök, riszálok 5 percig aztán kész. Hát a nagy fenét! A jelentkezéssel egy 2×45 perces táncszínházi előadás részesévé váltam, ahol 4 koreográfiában lesz lehetőségem részt venni. Oké, ez jár majd workshoppal, próbákkal, ruhával és egy csomó otthoni gyakorlással. Hát, így történt, hogy az első szombati munkanap után hazarohanva visszamentem a stúdióba, ahol már a színpadi megjelenésről, a ruha elkészítéséről, a sminkről hallgattam az előadást. Nem hittem volna, hogy sminkben lehet még újat mondani nekem de lehet. A színpadi smink sokban különbözik, de erről majd ha sorra kerül. Hazaértem, alig 12 órával később már az első workshopon találtam magam, amit stúdió vezetője tartott. Hát, nem mondom, majd szét esett az agyam a sok új információtól. Olyan volt, mintha egy haladó órán találtam volna magam. A léc nagyon magasan van, igyekeznem kellett nagyon. Egy éve még csak remegő lábbal álltam a hastánc próba órán ugyanitt, most meg fellépésre készülök! Annyira hihetetlen, de nagy büszkeséggel tölt el. Azért parázok is, de áprilisig van még idő gyakorolni. Belevágtam, mert nem minden nap jön szembe ilyen lehetőség és ki akartam próbálni magam.

A tánc miatt a Joy-napok, ahogy voltak, hidegen hagytak. A pénzemet sminkek és újabb ruhák helyett valami sokkal többet nyújtóba fektettem ezúttal. Ami a sminkeket illeti, a következő hónapokban számíthattok tesztekre, mert a lehető legtartósabb cuccokra lesz szükségem, ami kibírja a színpadi strapát. Színpad…te jó ég! Én…színpadon. Pffff, mibe keveredtem! A felkészülésről rendszeresen olvashattok majd ezekben a havi posztokban, szóval izgalomból nem lesz hiány!

A következő vasárnapom is a táncstúdióban telt, a második koreográfia megismerésével. Közben már jártam a textilboltokat, hogy a ruha alapanyagait beszerezzem és varrónőt keressek.

Később kiderült, hogy a próbák elég lehetetlen időpontokban vannak, így nagyon vacilláltam, hogy melyik legyen, végül a próbák úgy alakultak, hogy bármelyiket is akarnám elengedni, van, hogy a kettőt együtt próbáljuk. Szóval hétfőnként este 10-ig a stúdióban leszek…Másnap 5-kor kelek.

Hónap elején regisztráltam az ….izé, szóval a…Tinderen! Basszus! Igazán a kíváncsiság hajtott, annyi mindent lehetett már hallani erről a kétes hírű alkalmazásról, hogy megnéztem magamnak közelebbről, ha más nem, hát legalább remek poszt téma lesz. Így is volt, készül már belőle az írásom. Annyit elmondhatok, nem jött a herceg a fehér lovon, ellenben ennyit rég röhögtem valamin. Groteszk a dolog nagyon.

Szintén a hónap legelején legjobb barátnőmmel futottam össze, moziban voltunk, az Egy nap című filmet néztük meg. Nekem a sztori annyira nem ismeretlen, sok családot látok így élni, és tudom, hogy sokaknak ez a napi valóság. Utána még beültünk egy sörre a Beer Borthers-be, ezúttal egy meggyes sört kóstoltam. Mielőtt azt hinnétek ez egy édes, cukros sör-üdítő a képe alapján, elmondom, hogy kifejezetten savanykás- pikáns ízvilágú ital. Nyári melegben még jobban esett volna, de így is magasan a minőség.

IMG_20181102_185606.jpg

Közben a munka is egyre sűrűbb lett, elkezdtünk a karácsonyra készülni, jött a nyílt nap. ahol órát kellett tartanom.

Aztán a Black Friday-en annyi jó ajánlat jött szembe, hogy végül mégis volt shopping, ezek többsége olyan volt, ami egyébként is vettem volna. A Colourpop rendelés mondjuk nem, de ingyen volt a szállítás, ami eddig nagyon megdobta az árat, így nem is próbáltam még semmit.  Belevetettem magam a karácsonyi kollekciókba is, számomra is meglepő módon hosszú évek után élvezem a karácsony készülődést ismét. Talán ez összefüggésben lehet az idő értékének felülvizsgálatával. Elvégre ilyen időszak egyszer van az évben, így kiveszem belőle a részem amennyire csak lehet.

A tervezett Nightwish konceretet végül kihagytam. Két okból is. Egyrészt ütközött volna a táncpróbával, másrészt sokáig tipródtam, hogy akarom-e ezeket a dalokat élőben hallani, amivel a zenekar most turnézik. Láttam felvételeket a turnéról, szuper showt nyomnak, Floor Jansen is szuper énekesnő és nagyon szeretném élőben hallani, de nem ezekkel a dalokkal. A mostani turné gerincét a zenekar elmúlt két évtizedének dalai adják, főleg a Tarja által korábban énekelt dalok, melyek húszas éveimnek és életemnek egy meghatározó szakaszához köthetőek. Úgy éreztem érzelmileg ez most nem kell nekem. Így utólag nem bánom. A tánc most sokkal többet adott.

A hónap hipp-hopp el is repült ezzel. Ami még változás volt ebben a hónapban, ill. az elmúlt időszakban, hogy felhagytam a nagyon növényi alapú táplálkozással. No nem váltottam vissza a húst hússal ragadozó életmódra, de tapasztaltam néhány nem várt hatást, ami nem tetszett, de erről majd az Életmódváltás sorozatban írok bővebben.

Izgatottan várom a decemberi hónapot, sok próba lesz még, készülök az ünnepre. Kicsit már el is kezdtem visszatekinteni az évemre és nagyon elégedett vagyok, rengeteg mindent sikerült véghez vinnem, és jó értelemben büszke vagyok magamra.

Tervek decemberre:

  • karácsonyi vásár
  • végre elmenni korcsolyázni (egy éve akarok már)
  • mozi
  • sütemény sütés
  • jótékonykodás, adományozásban való részvétel minél több formában

Nálam így telt ez a hónap, ezzel vége az ősznek és itt a tél, amit most meglepő módon nagyon várok, sok izgalmas dolog van készülőben.

Kellemes adventi készülődést kívánok nektek! Az év utolsó ilyen posztja december 30-án fog érkezni, szeretnék egy “évértékelő” jellegű bejegyzést az újévre, amelyből Ti is meríthettek.

Hogyan telt nálatok a november?

By: Szilvia

Tetszett a poszt? Kövesd a blog Facebook-oldalát, vagy a jobb alsó sarokban a “Követés” gombbal a WordPressen. A Bloglovin’-on, a Blog Gyűjtőn és az Instagramon is megtaláltok és követhettek

 

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s