ajánló

Egy korszak vége

6 év, 289 poszt, sokezer olvasó és sok szép emlék.

Tavaly mindössze 2 db posztot írtam ide, nekem is hihetetlenük kevésnek tűnik ez a szám.

A digitális tér nagyon sokat változott az elmúlt 2-3 évben, a klasszikus beauty blogok, mint ez is, egyre inkább háttérbe szorulnak, a többség egyre inkább az Instagramról v. a Tik-tokról szerzi az információkat. A blogot írni önmagában nem elég, ott az Insta, a Facebook is, ahol jelen kell lenni, máshogy nem megy. Ez viszont rengeteg munka és idő. A fenntartási költségek is jelentősen emelkedtek az elmúlt két évben.

A járvány alatt teljesen megundorodtam a gép előtt töltött időtől, annyira sokat kényszerültem a laptop előtt ülni, hogy egyszerűen kerültem írást. Ami korábban kikapcsolt, örömet jelentett, azt ijesztő gép elé kényszerülésként jelent meg előttem.

A kozmetikumok világa is rengeteget változott, ma már simán a Dm-ből, Rossmannból v. webshopokból össze lehet szedni egy jó rutint, nem kell Koreáig menni, ha hatékony terméket akarok. Igaz, egyes terméktípusok még mindig hiányoznak a palettáról, de hatalmasat ugrott a tudatos bőrápolási piac. Követni sem tudom, annyi a termék és eljutottam egy olyan állapotba, aminek van valami pszichológiai neve is, amikor valaki bemegy a boltba és a sok áru láttán döntésképtelen, lebénul. Na ezt érzem egy ideje a kozmetikumokkal kapcsolatban is. Annyi az újdonság, hogy ha tíz arcom lenne se tudnám kipróbálni csak a legújabbakat se, nemhogy sok más érdekes terméket.

A beauty blogger szféra klasszikus értelemben lassan megszűnik létezni, helyettük tele az Instagram skinfluencerekkel, megmondom őszintén, én nem tudom a lépést tartani azzal a tartalom mennyiséggel, amit ők gyártanak, viszont jelenleg ők a húzó erő, a többség tőlük informálódik, még akkor is, ha a posztok nagyon instant jellegűek, nem nagyon lehet visszakeresni őket, minden csak az adott pillanatban létezik.

Szóval hosszas vívódás után úgy döntöttem, hogy elengedem a blogot. Nem akarok senkit sem cserben hagyni, nem akartam csendben, fű alatt megszűntetni az oldalt, sokat vívódtam, hogy mi az a pont, ahonnan már nem érdemes folytatni.

Az Instagram oldal és a Facebook-oldal megmarad, de az írott blogot ezennel lezárom.

Köszönöm mindenkinek, aki itt (is) olvasott. Nekem nagyon sokat adott ez a felület, több embert is megismertem általa, amiért nagyon hálás vagyok. Érdekes utazás volt, sajnálom, hogy csak eddig bírtam, de ami nem megy, azt nem érdemes erőltetni. Lehet, hogy egyszer még újra kezdem valamikor, nem tudom. Remélem nektek is tudtam adni hasznos információkat, amelyek segítettek új termékeket megismerni vagy kipróbálni végre valamit, amit rég óta kinéztetek magatoknak.

Találkozunk továbbra is az Instagramon és a Facebook-on!

Üdvözlettel

Szilvia

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s