ajánló, korea

A’pieu Moist Creamy Concealer teszt

Ma egy nagyon népszerű koreai korrektor tesztjét hoztam nektek, és nyugodt szívvel állíthatom, hogy nem véletlen a népszerűsége…

IMG_20191020_162910.jpg

Koreai márkáktól ritkábban próbálok korrektort, leginkább a sárgás színek és a szűk színválaszték miatt. Ezt az A’pieu-t már sokszor láttam az eladási és népszerűségi listák élén és a kedvező ára is mellette szólt. Jobban utána nézve sokan a Nars korrektorok dupe-jaként emlegetik, így tényleg ki kellett próbálja.

Korrektort a szemem alá, az orrom környékére használok és ha van egy-egy pattanás vagy piros folt, akkor azokra. A szem alatti terület világosítása az elsődleges cél számomra, de nem szeretem az Insta-maca egy tonna korrektort a szemem alá stílust. 35 fölött amúgy is óvatosabban kell bánni a korrektorral, a kevesebb több alapon.

A’pieu Moist Creamy Concealer

A termék külsőre nagyon érdekes, messze felülmúlja egy drogériás termék kinézetét. Szögletes tokban érkezik, így nem gurul szanaszét ha leteszem. A tok fényes műanyag, amin hónapok használata után is csak minimális karcolódás látható, a fényessége megmaradt, mintha új lenne. Matt kupakkal és a Nagy Gatstby-re hajazó felirattal nagyon tetszetős. Az ecsetet visszatekerve kattan is egyet a zár, már-már luxus érzetű a feelingje és persze patentra zár.

IMG_20191020_162958.jpg

A kupakot letekerve szűk nyíláson át lehet kihúzni a szivacsos végű ecsetet, ami a szokásos ferdén vágott darab, kisebb méretű fejjel. A mostani korrektorok gyakran hatalmas fejjel vannak ellátva, de ez nem olyan óriási darab, így jól lehet vele dolgozni, precíz munkát lehet vele végezni. Az ecset nem vesz föl sok terméket, lehúzni sem nagyon kell, így elkerülhető a tok szájánál a termékfelhalmozódást és a maszatolás.

Nekem a 03-as porcelain szín van meg belőle és a színválasztással nagyon bajban voltam mielőtt rendeltem. A minta képek nagyon világosnak tűntek, így végül nem a két legvilágosabb közül választottam, hanem ezt a hármaskát. Nos, egy kicsit sötétebb lett, mint vártam, de még így is bőven jó. A 03-as szín a koreai színskálában a #21-nek felel meg, és barackos színű, ami elvileg jó kellene legyen nekem. A gyakorlatban picit sárgásabbnak látom, de nem feltűnően. Összesen 5 árnyaltban érhető el, ami koreai viszonylatban már jó arány.

IMG_20191020_163133.jpg

A termék állagra a vizesebb, könnyen terülő fajták közé tartozik (nem véletlen a “moist” jelző), nem kell erőlködni az eldolgozással, szépen terül, jól fed, nem köt meg azonnal, így van idő szépen eldolgozni. A fedése közepes-erős, lehet rétegezni is, mégis nagyon természetes hatású, főleg szem alatt. Pattanásokra két réteg is kellhet, de némiképp átlátszik. Mattra szárad, de nem szárítja a bőrt. Nem csontmatt az eredmény, van egy szép egészséges “fénye”. Nekem kicsit begyűrődik az elején, de aztán ujjal elsimítva a helyén marad egész nap. Nagyon tartós, nem mászkál el semerre, még este is jól néz ki, sok-sok órányi viselés után is. Nem fakul, nem tűnök fáradtnak tőle, szóval szem alatt nagyon jól teljesít. Az orrom környékén könnyebben kopik, és őszinte leszek rólam innen minden termék lejön pár óra alatt, így már ilyen elvárásom nincs. Orrfújást ez sem bír, max. 1-2x.

 

A korrektor sajnos nem illatmentes, de szerencsére hamar eltűnik az illat és nem húzom magam után egész nap. Amúgy rózsás-textilöblítős jellege van, de tolerálható számomra. A bőröm nem irritálta, pattanásokat nem okozott, pórusokba nem ül bele.

A tokban 7 g termék van, tisztes mennyiség, és folyékony-hidratáló jellege ellenére elég kiadós, nekem hónapok óta megvan, napi szinten kenem és most kezd látszani, hogy nagyjából a felénél járok.

A termékben SPF 30/PA++ fényvédelem is van, de természetesen nem erre bízom magam.

Csak jót tudok róla mondani, könnyű érzetű a bőrön, nem is nehezedik el nap folyamán, elfedi, amit el kell fednie, nem szárítja a bőrt, természetes a kinézete.

A színválasztékot jól összerakták, a legfehérebb bőrűekre is gondoltak, ami ráadásul hideg tónusú. Nekem elég lett volna a 02-es, de így is be tudtam építeni a sminkrutinomba.

Az összetétele is tartogat kellemes meglepetéseket, előkelő helyen van niacinamide, őszibarackmag olaj, murumuru vaj, argán olaj, hyaluron sav, illatanyag az utolsó helyen. Denat.alcohol mentes és paraben sincs benne.

Ezek után el sem merem mondani, hogy mindössze valamivel több, mint 2000 Ft fölött mozog az ára, szóval ennyi pénzért ajándék ez a korrektor. Érdemes kipróbálni. Sokban hasonlít a nagy kedvencem, a Revolution korrektorához, csak tovább elég és szebb a csomagolása. Ha azt próbáltátok, akkor ez is legalább olyan jó. Hogy Nars dupe-e nem tudom megmondani, mert sosem volt Nars cuccom, de az összehasonlító tesztekben rendre ezt hozzák ki győztesnek. Mi kell még? Irány rendelni. 🙂

Ebay-A’pieu Creamy Moist Concearler (több eladónál 2000 Ft alatt megtalálható)

További korrektoros posztok:

Revolution Conceal&define korrektor teszt

Etude House Big Cover Concealer Skin Fit Pro korrektor teszt

Milyen korrektort használtok? Ezt kipróbálnátok?

By:Szilvia

Hírdetés