ajánló, level up

Évtervezés 2020-a legjobb munkafüzetek és személyes tippjeim

Új év-jobb élet. Sokan vágyunk erre és ennek érdekében tervezzük, tervezgetjük az új évet, ami  sokkal könnyebben megy, ha van hozzá valamilyen vezérfonalunk. Nem ciki segítséget igénybe venni profik tippjeit és eszközeit a cél érdekében.

planner-4233907_1280.jpg

Összegyűjtöttem Nektek 4 jól használható évtervező munkafüzetet, hogy könnyebb legyen. Tavaly már én is használtam ilyet,előtte csak a saját elképzeléseim alapján terveztem.

Természetesen a tervek tervek, soha sincsenek kőbe vésve, de tervezni mindig jó.

Azt gondolom a tervezés sok mindenben segíthet a saját személyes életed jobbá tételében, a céljaid sikeresebb elérésében.

Sose feledd, hogy pusztán a tervezés nem elég. A terveket mindenképpen cselekvésnek is kell követni. Csak leírni nem lesz elég a terveidet, a tervező viszont segíthet abban, hogy tudd merre mész és mi a dolgod. Segít beosztani az idődet, segít megtalálni az elakadásokat, a legfontosabb célokat, feltárja a korábbi hibákat, részekre osztja és így kezelhetőbbé teszi számodra a kezdetben ijesztőnek tűnő nagy célokat, álmokat.

Lássuk a tervezőket!

1. 365Letszikra tervező-a kreatív

2019-ben találtam rá a 365Letszikra oldalra és azóta is -ha időm engedi- vissza-vissza térek és mindig új ötletekkel, ismeretekkel gazdagodom.

A Szikratervező 6 oldalas, részletgazdag, sok területre kiterjedő. Ha nincsenek extra nagy terveid, és szeretnéd magadat jobban megismerni, akkor ezt ajánlom. Plusz QR kódokat is tartalmaz, így igazán játékos. Ingyenesen letölthető. További tervezőket is találtok az oldalon.

2.Year Compass 2020-a modern, nemzetközi

A Year Compass egy nemzetközi közösség, akik ingyenes tervezőt kínálnak magyar nyelven 10 oldalban. Ez a tervező erősen épít az elmúlt év értékelésére, boncolgatására és ebből segít levezetni az aktuális éves céljaidat. Kicsit mélyebb önismereti utazásra számíthatsz. Külsőre nagyon letisztult, egyszerű, minimalista, nem tipikus női tervező, így bátran férfiaknak is a kezébe adható.

3. Urban:EVE- Inspirációs napló 2020.

A cuki és színes, nagyon csajos tervezőt évek óta készíti Via az olvasóinak, rengeteg tapasztalat és bölcsesség gyűlt össze benne, miközben gyönyörű külsővel segíti elemezni az elmúlt évet és kitűzni a jövő évi célokat. 39 oldalas, igazi hardcore tervezőknek való, de szerintem nem szükséges ezeket egy szuszra kitölteni, hagyni kell rá elég időt. Főleg, ha valamilyen nehéz időszakon akarsz túllendülni. Ingyenesen letölthető ez is.

4. Motivation by Mea: Élet tervező program 2020

A leghosszabb az összes közül, 100 oldalas, tulajdonképpen egy digitális könyv viszont ezért már a zsebedbe kell nyúlni, ha szeretnéd. Tavaly ennek a korábbi változatát használtam, az is fizetős volt, de nem bántam meg hogy költöttem rá. Személy szerint úgy vagyok ezzel, hogy magamba fektettem ezáltal, nem éreztem akkor sem kidobott pénznek. A tervező a maga 100 oldalával elég komplex betekintést adhat, nem pusztán egy nézd meg az elmúlt éved és tervezz program. Ha komolyabb, akár több éven átívelő nagy célokat, jelentősebb változásokat szeretnél, érdemes lehet ilyenbe is beruházni. Az alap rózsaszín jellegű mellett férfiaknak szánt szürke színben is elérhető. Érdemes figyelni Mea instáját, ahol storyban kedvezménykódot szokott időről időre feltölteni, úgy tudom lesz még ilyen.

A tervezők mindegyikét digitális formában kapod meg. Hogy aztán kinyomtatod-e, rajtad múlik. Ha szereted újra és újra elővenni, érdemes papír alapon is használni, ha inkább képernyő fan vagy, akkor maradhat a gépeden. A lényeg, hogy elérhető legyen. Szerintem középútként a legfontosabb oldalakat érdemes kinyomtatni, és látható helyre tenni.

A végére néhány jó tanács még  a személyes tapasztalatimból kiindulva:

A TERVEZÉS MÉG NEM SIKER. A tervezés csak a nulladik lépés. Önmagában munkafüzetek kitöltögetésétől nem lesz jobb az életed. Cselekedni kell hozzá.

Hányszor és hányszor elterveztem a húszas éveim elején, hogy akkor majd idén ezt meg az megvalósítom és nem lett belőle semmi. Mert nem volt, ami előre vigyen. Csak a vágy. A tervezők abban segítenek, hogy tudatosítsák, pontosítják a vágyainkat, határidőket szabjanak, motivációt adjanak, elindítsanak az úton.

A mások fontos tanácsom, hogy a terv nincs soha kőbe vésve. Az élet írja a maga dolgait,amelyek felülírhatják részben vagy akár egészben is azt, amit januárban terveztük. Így időről időre nem árt elővenni a terveket és újra átnézni. Javasolom, írjátok be a naptárba tavasz elejére és nyárra valamikor, hogy vedd elő terveződ, és nézd át hol tartasz, hogy haladsz, meddig jutottál, kell-e valamin változtatnod. Ne novemberben vagy újév napján döbbenj rá, hogy már február tájékán valami nagyon félre csúszott….

A tervezés mindig egy lehetőség és sosem fog minden tökélesre sikerülni. Ott vannak a véletlenek, a nem várt helyzetek, de ilyenkor újra elő lehet ezeket is venni és segíthetni akár az újratervezésben is. Tavaly ilyenkor életem első hastánc gálájára készültem, teljesen komfortzónán túl. Hol gondoltam én akkor még azt, hogy benne leszek az autizmus képzésben és a vizsgaidőszakban egy év múlva? Ahogyan azt sem, hogy elérhető közelségbe kerül a fogszabályzó levétele és még sok minden más nem várt dolog.

Sikeres tervezést és sikeres megvalósítást kívánok Nektek, ha életek ilyen lehetőségekkel.

Nyitókép: Pixabay

Szoktatok évtervezőt használni? Kipróbáljátok valamelyiket?

By: Szilvia

 

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s