ajánló, korea

Isntree Hyaluronic Acid Deep Moisture Water Mask teszt

A hyaluron sav jolly joker hatóanyag hidratálás, nedvességpótlás terén. Zsíros ám vízhiányos bőrre szeretem bevetni minél többféle módon ezt a hatóanyagot. A mai bejegyzésben egy hidratáló maszk formájában próbáltam ki a népszerű Isntree márkától. Nézzük mit tud!

A maszk a hidrogél maszkok közé tartozik, nem szövetből készül, hanem egy zselés anyagból, ami jobban rátapad a bőrre, így az enyhe nyomás miatt segíti a jobb felszívódást, a géles maszk kifelé nem engedi elpárologni az értékes hatóanyagokat, így duplán jó. Személyes tapasztalatom szerint pedig kényelmesebbek is ezek a maszkok, nem folynak vagy csöpögnek.

Mit ígér?

Háromféle hyaluron savval feltölti a bőrt nedvességgel, visszaadja a rugalmasságát, a finom vonalak simábbak lesznek. Száraz és vízhiányos bőrre ajánlott. Alcohol, paraben, állati eredetű összetevő, színezék és illatanyag mentes.

A minden mentessége nagyon vonzóvá tette, kevés illatmentes maszk van még a koreai piacon is, de az Isntreeben nincs.

A gyakorlatban:

A maszk egyszerű, de mégis szép fehér-kék lufis csomagban érkezik.

A tasakot kinyitva elég sok folyadék marad az alján, amit el szoktam ilyenkor tenni egy tégelybe másnapra. A maszk  nem csöpög, könnyen kihajtogatható. A felhelyezése egy kicsit trükkös, de nagyon praktikus. A maszkot a géles oldalával kell a bőrre rakni, majd a rajta lévő papír védőréteget le kell húzni. A papír a felrakást könnyíti meg, nem ragad össze a géles maszk.

A bőrre jól ráfekszik. Kellemes, hűs érzetű, egyáltalán nem csöpög vagy folyik. A használata során semmilyen irritációt vagy kellemetlen érzetet nem tapasztaltam, amit a lent részletesebben tárgyalt INCI is magyaráz. Nagyon kellemes volt a használata. Levétel után a maszk gélessége szinte eltűnt, a folyadék szinte minden cseppje felszívódott a bőrömbe. Ilyet eddig még nem láttam, nagyon meggyőző volt. A maszk után a bőröm feltöltött, sima, puha érzetű volt, pirosság sehol, igazán kipihentnek látszódtam tőle.

Az összetevő listája nem túl hosszú, lényegre törő. A víz után glycerin és háromféle hyaluron sav található (ebből a harmadik fajta egy kisebb molekula súlyú, ami könnyebben tud a bőrbe hatolni), egyből a lista elején, ami azt jelenti, hogy sok van benne. Említést érdemel a panthenol, és allantoin mint nyugtató anyag, ír vörösmoszat és édesgyökér kivonat található még benne mint növényi kivonat.

Levétel után ennyi marad a maszkból, semmi folyadék sem maradt benne szinte

Ajánlom a maszkot mer a hyaluron sav egy nagyon jó általános vízmegkötő, hidratáló anyag, bármely bőrtípusnak bármely életkorban jól jöhet akár fiatalabb akár idősebb korosztályról van szó. Igazi must have darab, amiből jó ha van otthon amolyan gyorssegélynek, ha vízre szomjazik a bőr. Márpedig télen a fűtési időszakban még könnyebben veszít vizet a bőr.

A maszkot az Amarantin Webároháztól kaptam tesztelésre, náluk tudjátok beszerezni.

Próbáltatok már maszkot az Isntree márkától vagy más terméket tőlük?

By:Szilvia

Hírdetés